tiistai 9. lokakuuta 2012

Tarinaa pidemmältä ajalta

Edellisviikolla eli 24.-30.9. meillä oli talliviikko joka oli toinen talliviikkomme tähän mennessä. Tällä kertaa oli III-tallissa III-käytävällä, harmillisesti sain poskiontelotulehduksen ja jouduin olemaan sairauslomalla 27.-30.9. jonka vietin kotonakotona eli isovanhempien luona, hoitaen Vilmuskaistaja orkideoita. Sunnuntai iltana palasin takaisin Ypäjälle ja maanantaina jo oppitunneille.
Maanantai iltapäivällä oli ratsastusta, tällä kertaa koulutunti kyseessä. Ratsukseni sain suomenhevostamman Tanssin, heppa oli tosi vauhdikas hiihtäjä ja kädethän siinä tuli kipeäksi kun sitä yritti pitää hallinnassa pienellä aluellaa jossa oli paljon hevosia. Harjoituksina oli pohkeenväistöt  ja perusratsastus ilman jalustimia. Tanssi meni lopuksi ihan hyvin ja rentoutui.
Illalla menin vielä ratsastuskoulun tunnille, aiheena esteet. Heppana puoliverinen Baziz, melko iso ja suuriliikkeinen. Baziz oli aluksi tosi laiska ja koitti oikoa kaikista mahdollisista paikoista. Lopuksi heppa kuitenkin piristyi ja viitsi vaihtaa laukatkin esteillä.
Keskiviikkona pääsimme kotiin vaikka se vähän ongelmallista omasta puolesta olikin. Heppojen luokse kuitenkin pääsin turvallisesti. Oli ihanaa nähdä kultani puolentoista viikon jälkeen.
Torstaina kävimme kävelemässä Justiinan, Hannan ja Kingin kanssa. Sinttu ratsasti Kingillä ja minä Justiinalla, Hanna käsihevosena.
Perjantaina menin Justiinan kanssa kentällä ja Sinttu oli kuvaamassa. Aloitettiin käynnillä ja väistätyksillä, kevyessä ravissa voltteja ja kiemuroita (kenttä oli ärsyttävän vetinen joten piti vähän soveltaa harjoituksia), pohkeen väistöä käynnissä ilman jalustimia ja ympyrällä ravissa myöskin ilman jalustimia. Lopuksi vielä kevyttä ravia puolipitkin ohjin & loppukäynnit.

Lauantaina mentiin sänkkärillä, Sinttu oli Santun kanssa kärryillä ja minä ratsastin Justiinalla. Ravailtiin, laukkailtiin, oli tosi hauskaa :)) Loppukäynnit otettiin tiellä ja huomasin että Justiinan vasen etukenkä oli pudonnut ja oikea oli melkein irti. Laskeuduin satulasta ja hyppäsin Sintun seuraksi kärryille ja Justiina käveli ohjien päässä perässä. Kylällä oli kuitenkin ruuhka-aika ja vastaan tuli kolme pelottavaa traktoria. Hengissä kuitenkin selvittiin kotiin asti.

Lauantaina vain kävelytin Justiinaa koska molemmat etukengät oli irti.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti