tiistai 9. lokakuuta 2012

Neljä pientä elefanttia..., eiku hä ??

 Maanantai aamulla Manu meni Kallelan oriasemalle ruunattavaksi. Sain olla itsekkin apuna, pidin pikkaisen päästä kiinni kun hänet kaadettiin seljälleen. Nips Naps ja mini-Manu oli palliton. Pinei ruuna-poika oli ihan aineissa kun veimme sen traileriin pienen levon jälkeen. Kotona Manuinen oli jo hieman seljennyt. Iltäpäivällä järjesteltiin hieman hevoslaumoja. Justiina pääsi isänsä Kingin kanssa alalaitumelle, Manu ja Santtu menivät kesälaitumelle (koska Manu oli juuri aamulla ruunattu, eikä haavaan saanut mennä ollenkaan kuraa) ja Pitty, Demon ja ruunan emä Hanna ovat ylälaitumella. Illalla heposet pääsivät ensimmäisen kerran kesän jälkeen sisälle karsinoihin.
Isä ja tytär tutustumassa

 
Päivällä laitoin Hannan kuntoon ja menin tamman kanssa pellolle päästelemään. Käveltiin pitkään ja tehtiin väistöjä ja asetuksia. Verkattiin ravissa ja hieman koulutuuppaistakin oli havaittavissa. Välikäynnit ja hieman ravia, sitten käännös pellon toisessa päässä, maiskautus ja tamma oli jo kiitolaukassa. Hanna lähti niin nopeasti ja pinko niin lujaa ettei meinannut kyydissä pysyä, sain sentään heposen hidastamaan ja ravattiin hetki. Käveltiin n. 5min ja toistettiin sama kuvio vielä kaksi kertaa. Lopuksi kevyttä ravia ja paljon käyntiä.
Heti Hannan liikutuksen jälkeen mentiin Kingin ja Justiinan kanssa pellolle. Sinttu talutti Kingiä ja itse juoksutin Justiinaa liinassa. Justiinalla oli tosi paljon virtaa ja pompahti välillä laukkaamaankin.

Perus_pään_paiskoja


Omnomnom multatuppo

Juoksutuksen jälkeen otettiin vähän kuvia heposista.
Herkistelyy <3

Rakenne kuva Lokakuu 2012
 
Justiinan juoksutuksen jälkeen uhriksi joutuivat Santtu ja Manu. Sinttu meni Santulla ilman satulaa ja Manu oli pikku talutusponina. Ohjasin Sinttua vähän istunnan, käsien ja jalkojen kanssa. Juksentelin Manun kanssa ja sattuipa kerran niin että pikku haliponi lähti niskalla kiskomaan taluttajaa perässään ja jouduin ihon tosissani juoksemaan ponin perässä, naruakin oli jäljellä vielä ainakin 2cm. Irti en kuitenkaan päästänyt vaan Manu hidasti ja pysähtyi viimein, pientä kohtausta seurasi hervoton nauraminen.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti